NAI στην ακράδαντη επιλογή της κοινής λογικής

Η πρόοδος και η ευτυχία των οικογενειών μας προϋποθέτει πρώτιστα ευημερία και ανάπτυξη στην Ελλάδα. Αυτά την σημερινή κρίσιμη δραματική στιγμή πρέπει να οικοδομηθούν από την αρχή. Είναι εφικτά μόνο μέσα από μια δύσκολη διαδρομή με την ακράδαντη θεμελιακή αλλαγή και επικράτηση μιας νέα νοοτροπίας του  μέτρον άριστον, της αξιοκρατίας, των διαχρονικών ψυχικών χαρισμάτων των Ελλήνων και της, παραγκωνισμένης, κοινής λογικής. Άμεση και απαραίτητη είναι η υλοποίηση ουσιαστικών δομικών αλλαγών στο κράτος και την οικονομία, η πλήρης αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, και η αποδοτική διάχυση των σημαντικών επενδυτικών χρηματοδοτικών πόρων, η ενίσχυση της ασφάλειας και η σφυρηλάτηση των διεθνών συμμαχιών μέσω της στρατηγικής και ζωτικής συμμετοχής μας στην καρδιά της Ευρώπης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρωζώνης.

Η ΕΕ και η ευρωζώνη απαρτίζουν ένα ατελές αλλά ισχυρό και κομβικό γεωπολιτικό περιβάλλον που μας συμφέρει ως χώρα να ανήκουμε, αγωνιζόμενοι επιτέλους ουσιαστικά τόσο να το βελτιώσουμε όσο και να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Για αυτό πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην δημιουργία μιας αξιοκρατικής δίκαιης κοινωνίας, ελεύθερης παραγωγικής ανταγωνιστικής οικονομίας, σύψυχης ανανεωμένης Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να απαντήσουμε καθαρά ότι ΝΑΙ επιθυμούμε να είμαστε μέρος της Ευρώπης και του ευρώ απαντώντας ουσιαστικά στην πραγματική διακύβευση του ψευδεπίγραφου δημοψηφίσματος της Κυριακής που μας οδήγησαν οι άφρονες επιλογές και τυχοδιωκτικές ενέργειες της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, σε μια κρίση όμως που δημιούργησαν και έφεραν οι μεγάλες διαχρονικές σοβαρές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και του παλιού πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης. ‘Ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα που μόνο με την ανακοίνωση του προξένησε συντριπτική ζημιά στην πραγματική ελληνική οικονομία και κοινωνία, ισάξια ή και μεγαλύτερη με την μεγάλη ύφεση των 5 προηγούμενων ετών!

Την συλλογική ευθύνη μας ως Έλληνες πολίτες και οικογενειάρχες πρέπει να τις αναλάβουμε και να δράσουμε ενεργά τώρα και εκ του μηδενός, διατρανώνοντας για αρχή δύο πράγματα. Πρώτον ένα ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό κεκτημένο μας και στις ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες μας από την ενεργό συμμετοχή στο ασφαλές γεωπολιτικό λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Δεύτερον ένα ΝΑΙ σε εκ θεμελίων αλλαγές με ένα ΝΕΟ οικονομικό μοντέλο με εξωστρεφή διεθνή παραγωγή, καινοτομία, επενδύσεις, ευκαιριών απασχόλησης, νέας επιχειρηματικότητας, δημοσιονομικής ισορροπίας, χωρίς χρέη και σε ένα ΝΕΟ κοινωνικοπολιτικό μοντέλο με προβολή των αξιών και των άξιων, της  δίκαιας αλληλεγγύης με κατάργηση των άδικων προνομίων όλων, του εποικοδομητικού πνεύματος συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, της απελευθέρωσης των ικανοτήτων του καθενός μας.

Η περίοδος της μεταπολίτευσης τελείωσε δραματικά αλλά την Κυριακή ξεκινάει μια νέα ακανθώδης και γεμάτη προκλήσεις διαδρομή που πρέπει εντέλει να οικοδομηθεί μια ισχυρή Ελλάδα. Η Ιστορία μας έχει δείξει ότι ΝΑΙ ενωμένοι και επιτέλους με ένα σοβαρό εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, αξιοκρατία, ελεύθερη παραγωγική οικονομία και θεμελιακή αλλαγή νοοτροπίας μπορούμε να ανεγερθούμε και να πετύχουμε θαύματα. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε, διαφορετικά και αποτελεσματικότερα, την παρουσία της Ελλάδας μας μέσα στην κοινωνικοοικονομική ασφάλεια και τις αναξιοποίητες ευκαιρίες της Ενωμένης Ευρώπης και της ευρωζώνης. Το μέλλον της πατρίδας μας και των οικογενειών μας σήμερα είναι στο αέρα κατεδαφισμένο. Με το ΝΑΙ της ακράδαντης κοινής λογικής και το όχι στον δικαιολογημένο θυμό, υπάρχει η μόνη ρεαλιστική ευκαιρία, με αδιάκοπη ενωτική προσπάθεια, να οικοδομηθεί ξανά το μέλλον μας και των παιδιών μας. 

Μοιραστείτε το: