Συρμοί Ποιότητας

Οι υποδομές αποτελούν την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επίτευξη ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου. Τα τελευταία έτη, ως πολίτες έχουμε γίνει θιασώτες μιας αισθητής βελτίωσης των υποδομών στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Τρανό παράδειγμα το ΜΕΤΡΟ, του οποίου τα προσφερόμενα κοινωνικά και ατομικά οφέλη είναι όχι μόνο άμεσα αλλά και έμμεσα, ενισχύοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Συνεπώς η επέκταση του δικτύου είναι βασική προτεραιότητα και τυχόν καθυστερήσεις επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο.Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ΜΕΤΡΟ, ως έργο, χαρακτηρίζεται από επιτυχή λειτουργία. Αποτελεί μια αποτελεσματική παρέμβαση.

Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφερθεί ότι καθημερινά διακινούνται μέσω του συστήματος άνω των 650 χιλιάδες επιβατών. Οι συρμοί στο δίκτυο του ΜΕΤΡΟ διέρχονται από τους σταθμούς κάθε τρία λεπτά τις ώρες αιχμής και κάθε πέντε ως δέκα λεπτά τις υπόλοιπες ώρες. Χωρίς να παραβλέπεται ότι με την χρήση του, ένας πολίτης καλύπτει την απόσταση ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ σε 10 μόνο λεπτά, 20-25 λεπτά λιγότερο συγκριτικά με την χρήση αυτοκινήτου και πολύ ευκολότερα βεβαίως. Κατά συνέπεια, το δίκτυο του ΜΕΤΡΟ προσφέρει σημαντικά πρωτογενή,άμεσα οφέλη τόσο σε ατομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Τα κυριότερα είναι τα ακόλουθα: Τα έμμεσα οφέλη της ΜΕΤΡΟ είναι επίσης σημαντικά. Η χρήση της υποδομής αυτής έχει ενδυναμώσει αξίες, οι οποίες ορίζουν την ποιότητα ζωής, όπως: Η ενδυνάμωση μιας συμπεριφοράς ευγένειας και σεβασμού, στην οποία σταδιακά προσαρμόζονται οι πολίτες και την οποία μάλλον επιτάσσει η γενικότερη κουλτούρα μέσα στους συρμούς αλλά και στους σταθμούς. Η ικανοποιητική καθαριότητα και δημόσια ασφάλεια του δικτύου, συρμών και σταθμών. Άλλωστε είναι κοινώς αποδεκτό ότι το ΜΕΤΡΟ αποτελεί υπόδειγμα καθαριότητας και ασφαλούς παραμονής και μετακίνησης για δημόσια υποδομή τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Η προώθηση κοινωνικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών όπως εκθέσεις, συναυλίες, ενημέρωση, και παρουσιάσεις. Χωρίς αμφιβολία η υποδομή του ΜΕΤΡΟ είναι και υποδομή πολιτισμού.Ως πολίτης, ο οποίος χρησιμοποιώ ευρέως το ΜΕΤΡΟ και νοιώθω υπερήφανος για την υποδομή αυτή. Συναίσθημα που από έρευνες χαρακτηρίζει την σημαντική πλειονότητα των πολιτών. Μοναδική παραφωνία, η οποία πρέπει να βελτιωθεί άμεσα είναι η έλλειψη χώρων WC ή η χρήση αυτών. Οι επισκέπτες της πόλης μας το αντιλαμβάνονται ως μια ουσιαστική παρέμβαση. Τα άμεσα και έμμεσα οφέλη τελικά είναι μεγαλύτερα από τα κόστη, δημιουργώντας ένα θετικό ισοζύγιο με πρωτεύουσα επιρροή στην ποιότητα ζωής μας. Η επέκταση του δικτύου σωστά έχει θεωρηθεί σημαίνουσα και πρώτης προτεραιότητας. Άλλωστε κάθε νέος σταθμός, κάθε νέα επέκταση οδηγεί ουσιαστικά στην ενδυνάμωση της ίδιας της ποιότητας ζωής μας.

Η δυνατότητα για μετακινήσεις με υψηλή ταχύτητα, ασφάλεια, ακρίβεια και με σχετική άνεση για μέσο μαζικής μεταφοράς. Η αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου με ταυτόχρονη εξασφάλιση δύο πολύτιμων αγαθών, του χρόνου και της καλύτερης ψυχολογίας. Αγαθά, τα οποία είναι αναγκαία στους πολίτες για αποδοτικότερη σκέψη και αποτελεσματικότερη εργασία και δημιουργία. Η θετική συμβολή του δικτύου στον τουρισμό της πρωτεύουσας, μέσω κυρίως της διευκόλυνσης των μετακινήσεων των επισκεπτών,της έκθεσης, πρωτοπόρα για δημόσια υποδομή, των διαφόρων αρχαιοτήτων και ιστορικών σημείων.

Μοιραστείτε το:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *